23/03/2026
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1447H / 2026M
Daripada kami di Kak Chik Inap Selesa , kami mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua tetamu, sahabat handai dan pelanggan yang dihargai.
Di hari yang mulia ini, marilah kita sama-sama mensyukuri nikmat kemenangan setelah sebulan berpuasa, serta mempereratkan silaturrahim sesama keluarga dan sahabat. Semoga Aidilfitri kali ini membawa kebahagiaan, ketenangan jiwa dan keberkatan dalam setiap langkah kehidupan kita.
Raikanlah hari raya dengan penuh kesederhanaan, elakkan pembaziran, dan hargailah setiap insan di sekeliling kita. Jangan lupa, yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita eratkan.
Daripada r.a, beliau berkata:
Rasulullah ﷺ bersabda:
"Sesungguhnya Allah telah menggantikan bagi kamu dua hari yang lebih baik daripada keduanya, iaitu Hari Raya Aidilfitri dan Hari Raya Aidiladha."
(Hadis Riwayat Abu Daud)
Semoga segala amalan kita diterima dan kita dipertemukan lagi dengan Ramadan yang akan datang.
💚 Ikhlas daripada:
Kak Chik Homestay Pulau Pinang