Σε ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο, ανάμεσα στις κερασιές και τα πεύκα είναι έτοιμο να σας φιλοξενήσει «Το σπίτι της Γαλατούς». Είναι το ιδανικό μέρος για να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας βόλτες στη φύση και στα πετρόχτιστα δρομάκια του χωριού.
«Το σπίτι της Γαλατούς» βρίσκεται στο κέντρο του χωρίου και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις και αλλά κα
ι να του δίνει την αίσθηση του παραδοσιακού καταλύματος σε συνδυασμό με μοντέρνα στοιχεία. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν την φύση και για όσους θέλουν μια εξόρμηση για χαλάρωση και ηρεμία στο βουνό.
Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5-6 άτομα καθώς διαθέτουμε 2 υπνοδωμάτια με διπλά κρεβάτια και 2 καναπέδες – κρεβάτια. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και άνετο καθιστικό με τζάκι καθώς και ένα ντους. Εξωτερικά μια μεγάλη αυλή με κήπο που μπορείτε να απολαύσετε τα λουλούδια αλλά και τα διάφορα εποχιακά προϊόντα που είναι φυτεμένα στον κήπο.
Λίγα λόγια για το χωριό Τσακκίστρα…
H Τσακκίστρα είναι χωρίο της επαρχίας Λευκωσίας, κτισμένη στο πάνω μέρος της κοιλάδας του ποταμού του Κάμπου σε μέσο υψόμετρο 790 μέτρων και με απόσταση 115 περίπου χιλιόμετρα από την Λευκωσία.
Στις πλευρές της κοιλάδας φυτρώvουv τα αμπέλια οιvοποιήσιμωv ποικιλιών, καθώς καλλιεργούvται διάφορα είδη φρουτοδέντρων, κυρίως κερασιές και μηλιές και σε μικρότερη έκταση αχλαδιές, ροδακιvιές, δαμασκηvιές και ακτιvίδια. Ένα μέρος πλούσιας φυσικής βλάστησης από πεύκα, κέδρα, λατζιές, ξισταρκές, αντρουκλιές, θυμάρι, σφέvδαμvους και πολλά είδη δέvτρωv και θάμvωv. Πολύ πιθανόν σε μια εξόρμηση στο χωριό να συναντήσετε και αγρινά που αποτελούν προστατευμένα ζώα της Κύπρου. Περιμετρικά του χωρίου υπάρχουν μονοπάτια της φύσης τα οποία οδηγούν στο μουσείο δασικής κληρονομιάς Κάμπου. Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο όπου στο ιερό σώζεται τοιχογραφία της Παναγίας. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία όπου η θέα που προσφέρει είναι μοναδική.
Σε απόσταση 25 λεπτών διασχίζοντας ένα πευκώδη ειδυλλιακό τοπίο μπορείτε να απολαύσετε το φράγμα των Μαύρων Συκών. Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν και το χωριό Κάμπος, σε απόσταση μόνο 2 χιλιόμετρα, αλλά και να επισκεφθούν το μοvαστήρι της Παναγίας του Κύκκου σε απόσταση 6 χιλιομέτρων.
Στο «στέκι της Τσακίστρας» που είναι μία παραδοσιακή ταβέρνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους ακόμη και τον brunch τους κατόπιν ραντεβού. Στο διπλανό χωριό Κάμπο μπορείτε να βρείτε ένα μικρό μπακάλικο αλλά και εστιατόριο για φαγητό.
Στο χωρίο θα συναντήσετε και την κυρία Ευρουλλα που φτιάχνει σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και ροδόσταγμα, όπου μπορείτε προμηθευτείτε.