Double Lion Hotel

Double Lion Hotel Within walking distance to the bus station, banks, KFC and The Store. There are airy rooms with fans and more comfortable air-con rooms with attached bathrooms.
(4)

There's an authentic kopitiam and bakery downstairs. ROOM TARIFF (NORMAL RATE) Twin Bed - RM100-00 Double - RM 90-00 Triple - RM120-00 COMMON BATH Triple - RM60-00 Double - RM50-00 BASIC Triple/fan - RM45-00 Double/fan - RM35-00 Triple - RM70-00 Double - RM60-00 ROOM TARIFF (PUBLIC HOLIDAYS AND SCHOOL HOLIDAYS) Twin bed - RM120-00 Double - RM110-00 Triple - RM140-00 COMMON BATH Triple - RM70-00 Double - RM60-00 BASIC Triple/fan - RM55-00 Double/fan - RM45-00 Triple - RM80-00 Double - RM70-00

SOP NYAHKUMAN
22/07/2020

SOP NYAHKUMAN

17/03/2020

Tomorrow the vegetrian shop and coffee shop opens as usual...

“双狮园面包” 现已无关“狮子”|中國報
22/02/2020
“双狮园面包” 现已无关“狮子”|中國報

“双狮园面包” 现已无关“狮子”|中國報

独家报导/摄影:梁展维(江沙21日讯)江沙双狮园面包,现已无关“狮子”了!位于霹雳州江沙大街的双狮园酒家旅店(Double Lion),...

Vegetarian for Chinese New year..
22/01/2020

Vegetarian for Chinese New year..

Badang Ethnosport Challenge
23/07/2019

Badang Ethnosport Challenge

02/06/2019
MAJLIS PERBANDARAN KUALA KANGSAR

MAJLIS PERBANDARAN KUALA KANGSAR

#dokumentari

Tajuk : UNIKNYA KUALE | SIREN BERBUKA PUASA🔊🕌

Kerjasama Unit Media MPKK dan Pejabat IPD Kuala Kangsar

#doneTekanSiren
#indahnyaRamadhan
#ambangSyawal
#visitPerak2017

NSTP Images
31/05/2019

NSTP Images

KUALA KANGSAR 31 MEI 2019. Penduduk kampung menyalakan panjut gergasi berbentuk Taj Mahal sempena malam tujuh likur di Kampung Ribu, Kuala Kangsar. Sebanyak 2,000 pelita di pasang bagi memeriahkan lagi bulan ramadan pada tahun ini dan ini adalah kali ke-6 penduduk kampung berkenaan membuat panjut. Pix by; ABDULLAH YUSOF

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2020
21/05/2019

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2020

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2020
19/05/2019

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2020

Pendaftaran utk larian ini di jangka akan penuh dlm masa yang amat singkat. Oleh yang demikian, sebelum pendaftaran, sila sediakan butiran butiran peribadi setiap peserta supaya tidak terlambat. Yang di perlukan adalah seperti berikut:

Nama:
Alamat penuh:
No KP:
Jantina:
Email:
Kategori Larian:
Saiz baju:
No talipon:
Contact Kecemasan: Nama dan No talipon
Bayaran yg mencukupi.
INTERNET YANG POWER

Untuk kesenangan semua peserta, Min sertakan carta ukuran baju. Sila ikut ukuran bulan November kelak bukan ukuran bulan puasa ni.

Nota: YANG TERAKHIR TU YANG PALING PENTING!!

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2020
18/05/2019

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2020

Pendaftaran akan di buka di RaceXAsia pada jam 10.00 pagi 29hb Mei 2019. Harap maklum. Fin tee utk 15km shj.
Lain lain maklumat akan di berikan di laman RaceXAsia

18/05/2019
Popcorn Pictures

Popcorn Pictures

【静晶日记#43】【霹靂江沙沙容村!低至rm3 就能體驗手作以及擁有屬於自己獨一無二的葫蘆陶瓷!】
Like and Follow me lah~ terimakasih Cj 李静晶
看Youtube ☞ http://bit.ly/2UrjUnO
=========================
低至rm3 就能體驗手作以及擁有屬於自己獨一無二的葫蘆陶瓷 Labu Sayong!就在霹靂江沙沙容村!沙容(sayong)位於霹靂江沙對岸的一個小村莊,因為土質關係,這裡盛產的葫蘆陶瓷(Labu Sayong),是馬來西亞古老以及具有代表性的手工藝品之一,可以作為飲用水盛器,而能保持水質清涼,來到這裡,在師傅的指導下,還能親手體驗製作一個屬於自己獨一無二的Labu Sayong 喔!

詳情:
在google map / waze 上打上 Kampung Sayong Perak,就能來到這小村莊,村莊裡各家都有售賣和製作Labu Sayong,選擇自己喜歡的一家,問清楚能否體驗製作和價錢就可以啦!如果不想體驗,也能免費參觀,再選購已製作完好的回家也行喔!
p/s:體驗製作後的完成品需時燒製,可以和師父商討是否有運送服務。
#labusayong #perak #malaysia #handmake
=========================
【影片推薦】
✿ 星期五《静晶日记#41》一起去看 Perak Man!霹靂玲瓏鎮,有個除非洲以外,最古老原始人遺跡?!http://bit.ly/2XsSOyI
✿ 星期五《靜晶日記#23》
騎腳車遊TVB劇集場景 http://bit.ly/2UtXBxE
✿ 星期五《靜晶日記#35》
怡保MAPS主題樂園,免費入場,值得入場?https://bit.ly/2TeiWuJ
✿ 星期五《靜晶日記#30》
新加坡新玩法!http://bit.ly/2RW7jbw
✿ 星期五《靜晶日記#20》
尋訪香港50年傳統冰室 http://bit.ly/2IGHOJK
✿ 星期五《静晶日记#42》
怡保兵如港60多年老字號,阿德豬腸粉!http://bit.ly/2Pl2Aje
✿ 星期五《静晶日记#36》
怡保兵如港小吃四宝,隆重登场!https://bit.ly/2U7we1n
=========================
📷 Gopro + Sony A7S2 Credit to 黑猫
✂️Edit Credit to SA
Facebook:Popcorn Entertainment
Youtube:youtube.com/PopcornTvOfficial

19/04/2019
BERNAMA

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157301608230555&id=188457585554

Laksa gandum kayu api

Oleh Syed Muhammad Zahid Makbul Wafa

KUALA KANGSAR, 18 April (Bernama) -- Pekan Kuala Kangsar merupakan sebuah Bandar Diraja dan salah satu bandar bersejarah di Perak.

Selain tempat pelancongan, Kuala Kangsar juga terkenal dengan pelbagai produk kraftangan seperti labu sayong, keris, parang dan rotan.

Mungkin ramai juga yang tidak tahu bahawa antara makanan yang terkenal di daerah ini ialah laksa dan terdapat lebih 20 gerai yang menjual pelbagai jenis makanan tradisional itu dengan pelbagai nama laksa.

Terdapat sebuah gerai laksa yang masih mengekalkan pembuatan cara tradisional dengan menggunakan dapur kayu serta memproses mee laksa menggunakan "kebuk" (acuan laksa) yang diperbuat daripada tembaga.

http://www.bernama.com/bm/am/news.php?id=1717741

https://www.facebook.com/261921195921/posts/10156024698370922/
27/12/2018

https://www.facebook.com/261921195921/posts/10156024698370922/

SISTEM KUPON LETAK KERETA SERAGAM NEGERI PERAK

APLIKASI PINTAR LETAK KERETA NEGERI PERAK – [email protected]

[email protected] boleh dimuat turun di Play Store mulai 1 Januari 2019 dan di App Store pada 20 Januari 2019.

Kelebihan penggunaan [email protected] adalah:

- Salah satu alternatif pembayaran caj letak kereta melalui telefon pintar
- Mudah dan jimat masa
- Aplikasi ini boleh digunakan seluruh negeri Perak
- Mesra pengguna kerana pembayaran caj letak kereta hanya menggunakan telefon pintar di tangan anda.

Info dan muat turun di https://park.perak.my

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218203040856381&id=1500300960
17/12/2018

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218203040856381&id=1500300960

Kedai makan tepi jalan tapi dalam kebun getah kat Kampung Bendang Panjang jalan nak ke Manong Perak. Segala jenis menu ada, makanan sedap2, harga murah....

Persekitaran yang menarik, suasana makan dalam kebun getah. Sejuk. Ada burung2, ada taman mainan untuk budak2.

Kredit : Sheeda Meor

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1047637035408297&id=163335377171
08/11/2018

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1047637035408297&id=163335377171

90 year old wooden shoe maker Soo Sun has been crafting wooden shoes at his house in Kampong Jalong, Sungai Siput for 7 decades. Starting at a young age of 13, he could make up to 50 pairs of shoes in a day during peak periods. Currently Soo Sun is among the last who still makes wooden shoes traditionally as the industry had turned to using machines. 📸: Marcus Pheong

07/11/2018
Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2019

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=757262837959533&id=526044634414689

Pemegang BIB0888 jatuh kepada MOHD KHAIRUL ANWAR BIN IBRAHIM dari Taman Keramat Kuala Lumpur.
TAHNIAH KERANA MEMENANGI HADIAH YANG TERAKHIR.

Kepada semua pemenang yang tersenarai di bawah ini, sila hadir sendiri di Dewan Jubli Perak pada 9 atau 10hb November ini untuk mengambil hadiah anda, sumbangan SUUNTO MALAYSIA

*Wakil adalah tidak di benarkan.

___________

1. AHMAD FAIROL BIN MOHD FAROK dari Dungun
2. ROHAYA BT ABDULLAH dari Kajang
3. MOHD NAZRI OTHMAN dari Seksyen 23 Shah Alam
4. RODIAH BT OTHMAN dari Kg Simpang Kendong NS
5. TEOH SZE HSIA dari Ipoh
6. NAELAH BT HARUSSANI dari Ipoh

PIHAK PENGANJUR TELAH PUN MENGHANTAR EMEL KEPADA ANDA UNTUK PENGESAHAN PEMENANG

SEKIAN. HARAP MAKLUM

06/10/2018

Jawatan kosong
Diperlukan pemantu kedai..
Hubungi hanisah 057761010

31/08/2018
Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2018
25/06/2018

Larian Hari Keputeraan Sultan Nazrin Shah 2018

02/05/2018
Super ReD Music

https://www.facebook.com/TheStarTVdotcom/posts/1748201995239526

Hello Malaysians...!! General Election is around the corner. Wooohoooo!!! Jangan stress ok, Undilah pada yang boleh serves you well consistently and truthfully from their hearts. Masa depan Malaysia ditangan anda.. Undilah Malaysia semua!!!
Enjoy lah lagu yang kita ada dan don't forget to sing along..!!

Please don't forget to share to all your family and friends

#undilahmalaysia2018 #malagos

Address

74, Jalan Kangsar
Kuala Kangsar
33000

General information

Bicycle rental - RM5-00

Telephone

605-7761010

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Double Lion Hotel posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Category

Nearby hotels


Other Hotels in Kuala Kangsar

Show All

Comments

Takde ke yang jauh lagi